Open Monumentendag Vlaardingen Logo 2018

In Europa

Open Monumenten Dag 2018

Welkom op de website over de Open Monumenten Dag 2018. Hier kunt u meer informatie en het programma van de Open Monumenten Dag vinden.

Open Monumentendag Logo

Dit jaar wordt de Open Monumentendag gehouden op zaterdag 8 september. Zoals u van ons gewend bent, is een aantal prachtige monumenten open voor publiek. Ook zijn er activiteiten georganiseerd op de Koningin Wilhelminahaven, houdt het Stadsarchief een open dag en wordt er een archeologische boring gedaan bij de Grote Kerk. Bovendien zijn er twee lezingen georganiseerd voorafgaand aan de Open Monumentendag.

Dit jaar is het thema In Europa. Met dit thema sluit de Open Monumentendag in Nederland aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent zal dit jaar liggen op wat ons in dit deel van de wereld bindt, met aandacht voor internationale architectuurstromingen, verschillende culturen en de internationale invloed van handel op Vlaardingen. Bovendien vieren we dit jaar de Slag bij Vlaardingen van 1018.

Waarom een foto van het Hof op de voorpagina, vraagt u zich wellicht af. Vlaardingen was in 2010 de groenste stad van Europa. Had Wilhem van Ruytenburch ooit kunnen bedenken dat zijn achtertuin een representatie zou kunnen zijn van de band tussen Vlaardingen en Europa? Met dank aan Cees Groen, de winnaar van de fotowedstrijd van 2017, voor het maken van de foto.

Ter aanvulling van dit programma zullen wij in de krant en op sociale media informatie over de Open Monumentendag publiceren. Houd onze Facebookpagina, Open Monumentendag Vlaardingen, goed in de gaten.

Bekijk het voorprogramma

Zaterdag 8 september 2018

Download programma boekje

open monumenten dag